NASLOVNA / KONCEPTI / Peugeot 308 u 2018. sa novim motorom i menjačem

Peugeot 308 u 2018. sa novim motorom i menjačem

Peugeot-308-1

Objavljene su prve fotografije restilizovane 308-ice, a Peugeot je objavio i informacije o promenama i unapređenjima koja su izvršena na modelu koji stiže.

Što se tiče spoljašnjosti, došlo je do manjih stilskih promena. Na prednjem delu vozila najzapaženije promene su preoblikovana maska hladnjaka I branik, dok su tačkasta dnevna LED svetla zamenjena modernijim LED trakama. Branik sada ima veće otvore za vazduh, a drugačija su i prednja svetla za maglu.

Po informacijama koje stižu iz Peugeota, iako nema slike zadnjeg dela automobila, stop svetla su takođe blago restilizovana.

Peugeot-308-2

Najvažnije promene na novom modelu za 2018. tiču se motora i prenosnih sistema. Najsnažnija dizel verzija 308 GT, sa motorom od 180KS, sada je standardno opremljena novim osmobrzinskim automatskim menjačem, za razliku od aktuelnog modela koji je koristio šestostepeni automatik.

Peugeot-308-3

Uz to, Peugeot 308 za 2018. je prvi model ovog francuskog proizvođača koji je dobio novorazvijeni četvorocilindarski dizel motor od 130 ks sa nižom emisijom štetnih gasova.

Unapređen je i PureTech 130 S&S benzinac kod koga su smanjene potrošnja i emisije štetnih gasova, a motor povezan sa novim, šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Renault-Espace-RS-1

Ovako bi mogao da izgleda Renault Espace RS

Predstavljanje nove generacije Renault Megane RS modela u Frankfurtu inspirisalo je dizajnera Nikitu Aksionova, koji …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

1

 • 1
  • REGISTROVAN ČLAN
  • 20 postova
  Modok: Bas mi se svidja ova nova 308-ca, vec sam citao o njoj ovde
  --link--
  deluje mi poprilicno zadovoljavajuce
  0 0