15/07/2018 11:02:00 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Novi Dacia Duster pod “kamuflažom”

Novi Dacia Duster pod “kamuflažom”

Dacia-Duster-2018-1

Objavljene su i prve “špijunske” fotografije automobila nastale tokom testiranja na putu, ali je vozilo i dalje potpuno sakriveno “kamuflažom” od radoznalih pogleda.
Prve fotografije ne otkrivaju mnogo kada je reč o dizajnu automobila, ali očekuje se da će se novi Duster stilski nadovezati na aktuelni model, bez revolucionarnih promena u izgledu spoljašnjosti.

Dacia-Duster-2018-2

Dacia uveliko priprema naslednika prve generacije SUV modela Duster, koji je svojom pojavom 2009. godine doprineo da se u Evropi poboljša imidž rumunskog proizvođača.
Ipak, naziru se neki detalji, poput maske hladnjaka koja podseća na onu sa restilizovanog Sandera.

Takođe, čini se da će novi Duster imati slične proporcije kao i prethodni, uz nešto savremeniji dizajn.

Dacia-Duster-2018-3

Prema nezvaničnim informacijama, automobil je postavljen na Renault-Nissan CMF mehaničku platformu, koju koriste modeli kao što su Renault Kadjar i Nissan Qashqai, a očekuje se i produžena verzija sa 7 sedišta, ali tek godinu dana nakon premijere regularnog Dustera.

Dacia bi trebalo da predstavi novi Duster publici na sajmu automobila u Frankfurtu, koji se održava u septembru, a automobil bi u prodajne salone mogao da stigne krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Izvor: B92.net

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

1

  • 1
    • REGISTROVAN ČLAN
    • 4 postova
    Piter: Obećavajući automobil za naše puteve.
    0 0