NASLOVNA / KONCEPTI / Konceptni BMW Z4 na sajmu u Pebble Beach-u

Konceptni BMW Z4 na sajmu u Pebble Beach-u

BMW-Z4-1

U BMW su u avgustu prošle godine okončali proizvodnju modela Z4, ali kako saznajemo nemački proizvođač planira da krajem sledeće godine oživi ovaj roadster, te uskoro možemo očekivati koncept nove Z4-orke.

Konceptni BMW Z4 će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu Pebble Beach Concourse d’Elegance, koji se održava od 16. do 20. augusta, tako da je ostalo još samo nekoliko meseci do trenutka kada ćemo saznati kakve će promene doneti nova generacija prestižnog roadster-a.

BMW-Z4-2

Novi Z4, za sada poznat pod šifrovanim imenom G29, je zajednički projekt BMW-a i Toyote. Toyota će proizvesti i svoju verziju koja će označiti povratak legendarne Supre, a u ponudi će biti i coupe verzija. Prototipi oba automobila su primećeni nekoliko puta, ali je još uvek teško dobiti sveobuhvatni dojam o dizajnu, prosto zbog velike količine kamuflaže koju su imali na sebi.
Ono što definitivno jeste primećeno je mek sklopivi krov, zatim natpis na instrument table S20i, kao i da će pod haubom imati motor od 195KS,uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Što se tiče Toyote, ona će konceptnu Supru predstaviti u oktobru na Sajmu automobila u Tokiju, a serijska proizvodnja očekuje se u 2018. godini.
Inače, oba automobila će se u roadster i coupe verziji proizvoditi u Grazu u Austriji.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.