NASLOVNA / KONCEPTI / Hyundai Next Generation FCEV

Hyundai Next Generation FCEV

Hyundai-Next-Generation-FCEV-1

Hyundai je predstavio novi concept SUV na hidrogensko gorivo (vodonične gorive ćelije) koji uskoro ulazi u produkcijsku fazu i nosi naziv Next Generation FCEV.

Ofijelna premijera bila je zakazana za Seul, a vozilo se usko pridržava koncepta prikazanog na Sajmu automobila u Ženevi u martu i predstavlja približnu verziju modela zakazanog za serijsku proizvodnju. Kada bude u prodaji, novi model zameniće Tucson-a, a prema Hyundai-ju, biće u stanju da pređe 580 km sa punim rezervoarom.

Hyundai-Next-Generation-FCEV-2

Što se tiče dizajna, Next Generation FCEV je drugo vozilo u Hyundai-jevoj gami koje je “usvojilo” novi dizajn (skoro smo mogli da vidimo Hyundai Konu crossover sa sličnim dizajnom). U skladu sa time, FCEV ima tanke farove u kombinaciji sa odvojenim LED dnevnim svetlima i svetlima za maglu.

Hyundai-Next-Generation-FCEV-3

Preciznih informacija što se tiče pogona još uvek nema, ali kažu da će SUV imati električni motor sa 160 KS i 400 Nm, sa pogonom na prednje točkove.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Renault-Espace-RS-1

Ovako bi mogao da izgleda Renault Espace RS

Predstavljanje nove generacije Renault Megane RS modela u Frankfurtu inspirisalo je dizajnera Nikitu Aksionova, koji …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.