NASLOVNA / KONCEPTI / Ferrari F16X crossover stiže 2021.

Ferrari F16X crossover stiže 2021.

Ferrari-F16X-1

Nasuprot prošlogodišnjoj izjavi Sergio Marchionne-a da će prvo morati da ga ubiju pre nego što njegova kompanija izbaci SUV model, iz Ferrari-ja je konačno stiglo obaveštenje da će ipak lansirati svoj SUV projekat, i tako se pridružiti Maseratiju, Lamborghiniju, Bentley-u i Aston Martinu koji su već objavili svoje SUV-jeve.

Marchionne je govorio takođe kako nema uopšte potrebe da Ferrari u svoju ponudu ubaci SUV model, budući da je prodaja odlična, ali izgleda da su se u Ferrari-ju ipak predomislili. Kao rezultat toga, nastaje novi SUV projekat koji već ima svoj naziv – F16X. Sa SUV modelom, smatraju u Ferrari-ju, mogli bi da uvećaju prodaju na cifru od 16.000 godišnje.

Ferrari-F16X-2

F16X biće prvi Coupe SUV sa pet vrata i pogonom na sva četiri točka. Zadnja vrata će biti tzv. “samoubilačka” kako bi se izbegao stub između prednjih i zadnjih sedišta, a što se tiče motora, novi SUV neće pratiti tradiciju tako da će umesto V12 motora na GTC4 F16X koristiti V8 benzinac, a u ponudi će biti i hibridni pogon kao alternativa.

Prvi primerak se može očekivati tokom 2021. godine, a cena će biti okvirno oko 340.000 dolara.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.