NASLOVNA / KONCEPTI / BMW Z4 concept za Pebble Beach

BMW Z4 concept za Pebble Beach

BMW-Z4-Pebble-Beach-1

BMW je objavio teaser fotografiju Z4 Concepta. Z4 je zakazan za premijerno predstavljanje na Pebble Beach-u sutra, 17. avgusta, a novi roadster nastavlja tradiciju sa otvorenim krovom.

Novi BMW Z4 biće izrađen na šasiji sportskog automobila dizajniranoj u saradnji BMW-a i Toyote. Biće mehanički rođak nove Toyota Supre koja takođe stiže uskoro. Ono što se (za sada) zna zasigurno je da će novi Z4 imati pogon na zadnje točkove, da će dolaziti u varijanti sa četvorocilindričnim i šestocilindričnim motorima, da će i dalje imati meki krov, i da će biti lakši, brži i oštriji od automobila koji zamenjuje.

Ispod haube u ponudi će biti dijapazon 2-litarskih četvorocilindričnih i 3-litarskih šestocilindričnih motora. Osnovni model najverovatnije će biti sDrive 20i sa motorom od skoro 200 KS. sDrive30i će imati 252 KS, dok će 3-litarski šestocilindrični imati B58 sa verovatnih 340 KS u M Performance verziji.

Na teaser fotografiji vidi se unikatni dizajn “bubrega”, sa duplim svetlima koja se razlikuju od sadašnjih modela. Otvori za vazduh na prednjem braniku su takođe prilično veliki i daju automobilu agresivan izgled. Sa zadnje strane se mogu videti “mišićavi” blatobrani. Po onome što se vidi na slici, novi Z4 biće impresivan.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Renault-Espace-RS-1

Ovako bi mogao da izgleda Renault Espace RS

Predstavljanje nove generacije Renault Megane RS modela u Frankfurtu inspirisalo je dizajnera Nikitu Aksionova, koji …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.