NASLOVNA / HOT / Škoda Vision E

Škoda Vision E

škoda-vision-e-1

U poređenju sa prvim Vision E predstavljenim u Šangaju, ova unapređena verzija izgleda više kao nešto iz čega bi mogao da se razvije prototip negde u bliskoj budućnosti nego prethodna varijanta.

Ovo je Škodina prva električna kreacija, podobna za nivo tri autonomne vožnje, sa 500 km dometa između dva punjenja.

škoda-vision-e-frankfurt-concept-2

Za pogon su zadužena dva električna motora sa zajedničkom snagom od 302 KS koji se transferuju u sva četiri točka. Prema informacijama koje stižu iz Škode, Vision E imaće maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Jedine razlike koje se primećuju između modela prikazanog na Sajmu u Frankfurtu i onog prikazanog na Sajmu u Šangaju su na spoljašnjosti. Noviji Vision E ima blago redizajniranu prednju masku sa dva trouglasta grila koji maskiraju otvore za vazduh i tanki crni trim na braniku iznad spojlera, a tu je, naravno, i set novih futurističkih točkova.

škoda-vision-e-frankfurt-concept-3

Unutrašnjost je ista kao ranije, sa rotirajućim sedištima i brojnim velikim displejima osetljivim na dodir za brojne gadgete koji su instalirani u automobil. Između ostalog, treba pomenuti da u Vision E postoji sistem koji registruje gestikulaciju, glas, zatim tu je integrisani WiFi hotspot, tehnologija za praćenje oka, čak i sistem za upozorenje na umor vozača.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.