27/05/2018 11:21:56 PM
NASLOVNA / F1 / Lamborghini zainteresovan za ulazak u Formulu 1

Lamborghini zainteresovan za ulazak u Formulu 1

CnettestLamborghiniAventador a

Kako prenosi B92, italijanski proizvođač supersportskih automobila zainteresovan je za ulazak u “najbrži cirkus” na svetu.

To je potvrdio šef kompanije, Stefano Domenicali, uz napomenu da Lamborghinijeve bolide ne treba očekivati na stazi u skorije vreme.

Domenicali, koji je pre dužnosti izvršnog direktora Lamborghinija bio na čelu Ferrarijevog F1 tima, u razgovoru za Motoring rekao je i da će se to desiti samo ako se u takmičenju Formule 1 dogode određene promene. On je dodao da je ta tema za njega veoma osetljiva, s obzirom da je emotivno vezan za Formulu 1 i naglasio da za Lamborghini u ovom trenutku postoje drugi prioriteti.

“Ipak, auto-moto sport je oduvek bio važan za Lamborghini. Ako se sadašnja platforma F1 takmičenja promeni i kompanija ostane snažna i stabilna – zašto da ne”, kazao je Domenicali. On je objasnio da je trenutno najveća prepreka za ulazak novog tima u Formulu 1 to što su za tako nešto potrebna ogromna novčana sredstva.

“Da bismo ušli u F1, i da bismo bili konkurentni najjačim timovima, a ne samo da tek tako učestvujemo, neophodna su velika ulaganja”, zaključio je Stefano Domenicali.

Inače, italijanski proizvođače je krajem 80-tih i početkom 90-tih godina 20. veka snabdevao motorima nekoliko timova iz Formule 1.

Lamborghini je trenutno fokusiran na razvoj i lansiranje novog modela – krosovera Urus. Očekuje se da ovaj automobil udvostruči prodaju italijanskog proizvođača pošto se pojavi na tržištu 2018. godine.

Izvor: B92.net

Autor: Nebojsa Todorovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Kako je jedan Britanac rešio da spasi Yugo

Povećan porez za sve automobile

Porez koji se svake godine plaća prilikom registracije vozila, povećan je za ovu godinu, kako …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.