NASLOVNA / AUTO SPORT / Fiat Tipo TCR izlazi na pistu do kraja 2017

Fiat Tipo TCR izlazi na pistu do kraja 2017

Fiat-Tipo-TCR-1

Novi automobilski brend i novi model uskoro će postati deo porodice šampionata i koncepta Marčela Lotija, piše italijanska verzija portala Motorsport.com.

Reč je o “fijatu tipo” i njega po TCR specifikaciji “već neko vreme” priprema izvesni – još neimenovani – italijanski tim, a na osnovu serijskog modela koji se proizvodi u Turskoj.

Navodno je projekat već daleko odmakao i do kraja 2017. očekuju se ne samo zvanična prezentacija i prikaz takmičarskih boja, već i izlazak automobila na pistu!

Prema navedenom izvoru, “tipu” nedostaju samo još pojedini detalji da bi mogao da se pojavi na stazi i započne razvojne testove.

Posle njih bi, po već standardnoj proceduri za sve TCR automobile, bio podvrgnut analizi koju sprovodi tehnički odsek, dobio bi svoj balans performansi i bio bi mu otvoren put ka svim takmičenjima po TCR standardu.

Ostaje da se vidi za koji se karoserijski oblik opredelio italijanski tjuner i hoće li posle “subarua”, “audija” i “lade” i “fijat” ući u TCR svet kao limuzina.

Izvor: Serbiaring.com

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Sebastian-Loeb-1

Silk Way Rally 2017 – Sebastien Loeb povredjen na maratonu

Devetostruki reli šampion sveta, 43-godišnji Francuz, SEBASTIEN LOEB, doživeo je udes na već poznatom maratonu …

OSTAVITE KOMENTAR

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar! Prijava/Registracija

0

  • Nema komentara.
    Budite prvi koji će ostaviti komentar.