NASLOVNA / PREMIJERE / Aston Martin Vulcan AMR Pro

Aston Martin Vulcan AMR Pro

Aston-Martin-Vulcan-AMR-1

U Aston Martin-u izgleda smatraju da Vulcan još uvek ne izgleda dovoljno opasno, pa su odlučili da za ovogodišnji Goodwood Festival brzine prirede poseban AMR Pro paket.
Aston Martin Vulcan AMR Pro paket je poseban kit, delo novostvorenog AMR odeljenja, i biće dostupan za 24 primeraka Vulcan-a, a za njegovu instalaciju odgovoran je Q by Aston Martin Advanced Operations.

Aston-Martin-Vulcan-AMR-3

Paket je pre svega usmeren na to da poboljša performanse automobila. Aerodinamična unapređenja (novi prednji spojler i upadljiviji zadnji spojler) donose veći downforce (4000 Nm umesto standardnih 3150 Nm), veći čak i od trkačkog modela Aston Martin Racing Vantage GTE koji generiše 3104 Nm downforce-a, što je gotovo 30% razlike.

Takođe, Vulcan AMR Pro odlikuju i poboljšana trakcija , hauba od ugljeničnih vlakana (lakša za 5 kg), kao i 7,0 litarski V12 motor sa 820KS, sada uparen sa Xtrac šestostepenim sekvencijalnim menjačem sa skraćenim prenosnim odnosima.

Aston-Martin-Vulcan-AMR-4

Sve u svemu, Aston Martin navodi da Vulcan AMR Pro vozačima nudi priliku da dodatno poboljšaju svoje vozačko umeće i da uživaju u još intenzivnijem iskustvu vožnje. Iz Aston Martina nisu objavili cenu AMR Pro paketa, ali ako neko može da plati 2.3 miliona dolara za osnovnu verziju, unapređenje na AMR Pro verovatno neće biti problem.

PROČITAJ I OVO!

bmw-m-1000-xr-prototype-2

BMW Motorrad predstavio M 1000 XR prototip

BMW Motorrad je entuzijastima dao uvid u dugo očekivani M 1000 XR prototip. Ovaj najnoviji …

Leave a Reply